Contact
 • Scheelhoekweg 9
  3251 LZ Stellendam
Menu Sluit menu
|

Ultrasoonreiniging

Voor installaties in de industriële en maritieme sector leveren wij de optimale combinatie van ultrasoon geluidsgolven, temperatuur en het juiste reinigingsproduct.

Op zoek naar een professionele partner op het gebied van ultrasoon reiniging? Aquality staat voor u klaar met het geschikte reinigingsproduct voor uw installaties.

Waarom ultrasoon reinigen?

Voor de industriële en maritieme sector vormt het reinigen van de onderdelen van installaties een uitdaging. Handmatig reinigen kost namelijk veel tijd en is niet effectief. Ultrasoon reinigen kent de volgende twee voordelen:

 1. De combinatie van ultrasoon geluisgolven, temperatuur en het juiste reinigingsproduct reduceert de reinigingstijd vaak met 90%. Uiteraard is de reinigingstijd afhankelijk van de mate van vervuiling.

 2. Ultrasoon reinigen is effectief in alle hoekjes en gaatjes dankzij het gebruik van (voor de mens niet waarneembare) geluidsgolven.

Aquality ultrasoon reiniging

Hoe werkt ultrasoon reiniging?

In vloeistof veroorzaakt ultrasoon kleine vacuüm belletjes, welke imploderen op het te reinigen oppervlak (cavitatie). De hierbij ontstane energie zorgt voor een intensieve reiniging, overal waar de vloeistof aanwezig is. Het reinigingsproduct neemt vuil op en verhoogt de cavitatie-intensiteit. De meeste reinigingsproducten bereiken pas bij hogere temperatuur hun hoogste effectiviteit. Dankzij de ingebouwde verwarming met thermostaat wordt de reinigingsvloeistof dan ook op temperatuur gehouden.

Aquality ultrasoon reiniging

Toepassingen van ultrasoon reiniging:

 • Toepasbaar op materialen als staal en edelstaal (RVS), porselein, glas, keramiek, kunststoffen, rubber, metalen en legeringen (zoals ijzer, koper, messing en brons) en edelmetalen (zoals goud en zilver).

 • Objecten die veel worden gereinigd met een ultrasoon reiniger zijn kleine werktuigen, allerhande machine-onderdelen, gereedschappen, medisch instrumentarium, motoronderdelen, verstuivers, printerkoppen, printplaten en metaalgaasfilters.

 • De te verwijderen verontreinigen zijn onder andere vet, olieresten, roest (vliegroest), polijstpasta’s, inkt, koolaanslag, was, pigment en kalkaanslag.

Meer informatie aanvragen

Aquality ultrasoon reiniging

 

Aquality: specialist in ultrasoon reiniging

Bij Aquality heeft u keuze uit een serie hoogwaardige reinigingsproducten, afhankelijk van het materiaal van het te reinigen onderdeel en de soort vervuiling. U bereikt het beste reinigingsresultaat als u de juiste apparatuur met het juiste reinigingsproduct combineert. Door onze jarenlange ervaring zijn wij hierin uw partner! Wij hebben altijd demo apparatuur in huis om reinigingstest uit te voeren.

Bandelin Electronic reinigingsproducten

Aquality vertegenwoordigt de firma Bandelin Electronic al jaren op de Nederlandse markt. Bandelin levert een complete range aan standaard reinigingsproducten, eventueel gecombineerd tot een complete reinigingsstraat. Ook realiseren wij klantspecifieke ontwerpen voor complete reinigingsinstallaties, inclusief reinigingsmiddelen en procedures voor een optimaal resultaat.

Bert de Boer

Directeur / Sr. engineer
 • Advies op maat
 • 30+ jaar ervaring in waterbehandeling
 • Scheepsvaart-brandstofspecialist
 • Projectmanagement
 • Specialisme proces-optimalisatie

Wil je meer weten over Ultrasoonreiniging?

Neem contact op voor advies, producten en informatie bellen kan ook 0187 - 492 541

{{ errors.first("name") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("privacy") }}