EN
Menu Sluit menu
|

Ketelwaterbehandeling

Wilt u voorkomen dat uw stoomketels te maken krijgen met diverse problemen, zoals corrosie en afzettingen? Onze ketelwaterbehandeling vormt de oplossing!

Voor iedere situatie biedt Aquality het juiste behandelingsproduct. 

Waarom ketelwaterbehandeling?

In stoomketels wordt stoom geproduceerd door onder verhoogde druk en temperatuur water te verdampen. Doordat alleen zuiver water verdampt, neemt de concentratie zouten in het achterblijvende ketelwater sterk toe. Dat kan leiden tot corrosie en afzettingen. Met ketelwaterbehandeling zijn deze problemen tegen te gaan.

Afzettingen en corrosie in stoomketels voorkomen

Wanneer u niet de juiste ketelwaterbehandeling toepast, kunt u de volgende problemen ervaren:

  • Afzettingen van bijvoorbeeld hardheidszouten (ketelsteen) leiden tot een verlies van warmteoverdracht en kan corrosie onder de afzettingen veroorzaken.

  • Ketelsteen kan door oververhitting lekkage van de vlampijpen tot gevolg hebben.

  • Corrosie kan ontstaan door een (te) hoog chloridegehalte in het ketelwater door een (te) hoge indikking.

  • Tot slot is zuurstofcorrosie, oftewel pitting, een veelvoorkomend probleem in stoomketels.

Waaruit bestaat ketelwaterbehandeling?

Om bovenstaande problemen te voorkomen, is ketelwaterbehandeling essentieel. De behandeling bestaat uit een goede watervoorbehandeling, waarbij we de stoomketels ontharden en ontgassen. Vervolgens doseren we een ketelwaterbehandelingsproduct voor de binding van resthardheid, zuurstof en koolstofdioxide. Laatstgenoemde veroorzaakt namelijk koolzuurcorrosie in het condensaatnet.  

Ketelwaterbehandeling door Aquality

Aquality heeft de beschikking over een breed assortiment ketelwaterbehandelingsproducten. Voor elke situatie - afhankelijk van het type stoomketel, soort suppletiewater, aanwezige materialen en wandtemperaturen - maken we een keuze voor de meest geschikte en economische behandeling. We geven u graag advies!

Meer informatie aanvragen