EN
Menu Sluit menu
|

Ultrasoon reinigingsapparatuur

Voor de industriële en maritieme sector leveren wij ultrasoon-reinigingsapparatuur en adviseren wij de optimale combinatie van temperatuur en het juiste reinigingsproduct.

Op zoek naar advies op het gebied van ultrasoon reiniging? Aquality levert naast standaard ultrasoon reinigers en op maat gemaakte ultrasoon reigingingssytemen ook advies over de juiste keuze in apparatuur in combinatie met het geschikte reinigingsproduct.

Waarom ultrasoon reinigen?

Voor de industriële en maritieme sector vormt het reinigen van de onderdelen van installaties een uitdaging. Handmatig reinigen kost namelijk veel tijd en is niet effectief. Ultrasoon reinigen kent de volgende twee voordelen:

  1. Ultrasoon reinigen gebeurt vrijwel autonoom. Men plaatst het te reinigen onderdeel in de ultrasonereiniger, stelt de tijd in en kan tijdens het reinigen zelf ander werk uitvoeren.

  2. Ultrasoon reinigen is effectief in alle hoekjes en gaatjes dankzij het gebruik van geluidsgolven, de juiste temperatuur en het geschikte reinigingsproduct. 

Aquality ultrasoon reiniging

Hoe werkt ultrasoon reiniging?

In vloeistof veroorzaakt ultrasoon kleine vacuüm belletjes, welke imploderen op het te reinigen oppervlak (cavitatie). De hierbij ontstane energie zorgt voor een intensieve reiniging, overal waar de vloeistof aanwezig is. Het reinigingsproduct neemt vuil op en verhoogt de cavitatie-intensiteit. De meeste reinigingsproducten bereiken pas bij hogere temperatuur hun hoogste effectiviteit. Dankzij de ingebouwde verwarming met thermostaat wordt de reinigingsvloeistof dan ook op temperatuur gehouden.

Aquality ultrasoon reiniging

Toepassingen van ultrasoon reiniging:

  • Toepasbaar op materialen als staal en edelstaal (RVS), porselein, glas, keramiek, kunststoffen, rubber, metalen en legeringen (zoals ijzer, koper, messing en brons) en edelmetalen (zoals goud en zilver).

  • Objecten die veel worden gereinigd met een ultrasoon reiniger zijn kleine werktuigen, allerhande machine-onderdelen, gereedschappen, medisch instrumentarium, motoronderdelen, verstuivers, printerkoppen, printplaten en metaalgaasfilters.

  • De te verwijderen verontreinigen zijn onder andere vet, olieresten, roest (vliegroest), polijstpasta’s, inkt, koolaanslag, was, pigment en kalkaanslag.

Meer informatie aanvragen

Aquality ultrasoon reiniging

 

Aquality: specialist in ultrasoon reiniging

Bij Aquality heeft u keuze uit een serie hoogwaardige reinigingsproducten, afhankelijk van het materiaal van het te reinigen onderdeel en de soort vervuiling. U bereikt het beste reinigingsresultaat als u de juiste apparatuur met het juiste reinigingsproduct combineert. Door onze jarenlange ervaring zijn wij hierin uw partner! Wij hebben altijd demo apparatuur in huis om reinigingstest uit te voeren.

Bandelin Electronic reinigingsproducten

Aquality vertegenwoordigt de firma Bandelin Electronic al jaren op de Nederlandse markt. Bandelin levert een complete range aan standaard reinigingsproducten, eventueel gecombineerd tot een complete reinigingsstraat. Ook realiseren wij klantspecifieke ontwerpen voor complete reinigingsinstallaties, inclusief reinigingsmiddelen en procedures voor een optimaal resultaat.

Bert de Boer

Directeur / Sr. engineer
  • Advies op maat
  • 30+ jaar ervaring in waterbehandeling
  • Scheepsvaart-brandstofspecialist
  • Projectmanagement
  • Specialisme proces-optimalisatie