EN
Menu Sluit menu
|

Koelwaterbehandeling

Om uw koeltorensysteem optimaal te laten fungeren, is koelwaterbehandeling van groot belang. Aquality helpt u daar graag bij.

Zo houdt u uw koeltoren schoon en in uitstekende conditie, met een minimum gebruik van biociden.

Waarom koelwaterbehandeling?

Een koelwatersysteem haalt zijn koeling uit het verdampen van water. Dit onttrekt erg veel energie(warmte) aan het recirculerende koelwater. Doordat alleen zuiver water verdampt, neemt de concentratie zouten in het achterblijvende koelwater toe. Dit kan leiden tot corrosie en afzettingen. Met het juiste behandelingsproduct is dit tegen te gaan.

Afzettingen en corrosie in koelwatersysteem voorkomen

Past u niet tijdig de juiste koelwaterbehandeling toe, dan is het mogelijk dat u de volgende problemen ervaart:

  • Afzettingen van bijvoorbeeld hardheidszouten hebben een verlies van warmte-overdracht tot gevolg. Dit kan corrosie onder de afzettingen veroorzaken.

  • Er kunnen biologische problemen in het koelwater van koeltorensystemen ontstaan. Dit komt voort uit de ideale temperatuur die er veelal heerst (20°C tot 30°C) en door de vele aanwezige voedingsstoffen voor bacteriën, in de vorm van organisch en anorganisch materiaal.

Koelwaterbehandeling door Aquality

Deze problemen wilt u natuurlijk voorkomen of tegengaan. Werkt u samen met Aquality, dan heeft u de beschikking over een breed assortiment koelwaterbehandelingsproducten van Aquatreat. De keuze voor de meest geschikte en economische behandeling maken wij op basis van uw situatie, afhankelijk van het type koelsysteem, het soort suppletiewater, de aanwezige materialen en de wandtemperaturen. We adviseren u graag.

Meer informatie aanvragen