EN
Menu Sluit menu
|

Voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie is een optimale werking van de toepassing van water of stoom als verwarmings- of koelmedium cruciaal. Aquality helpt graag!

Aquality heeft veel ervaring met het oplossen van problemen in sterilisatie- en pasteurisatiesystemen.

Water of stoom in de voedingsmiddelenindustrie

Bij de conservering van voedingsmiddelen wordt gebruik gemaakt van sterilisatie- of pasteurisatiesystemen. Tijdens het sterilisatieproces ontstaan in het processysteem temperaturen van 110°C tot 135°C.

Bij pasteurisatie van producten wordt een temperatuursbereik van 63°C tot 100°C gehanteerd. Pasteurisatie als microbiologische conserveringsmethode werkt voor voedingsmiddelen die een pH,4,5 hebben en houden. Bij een dergelijke pH kunnen sporen niet ontkiemen. Als medium voor pasteurisatieprocessen wordt gebruik gemaakt van water. Bij sterilisaties wordt stoom of een combinatie van water, lucht en of stoom toegepast.

Sterilisatiesystemen voor voedingsmiddelen

Het doel van sterilisatie is het doden van alle hitte-resistente sporen ter voorkoming van bederf van het voedingsproduct. Aan het gebruik van water bij verhoogde temperatuur kleven een aantal problemen, zoals:

  • Kalkafzetting;

  • Corrosie;

  • Microbiologische vervuiling van het processysteem en de geconserveerde producten.

Aquality als uw consultant

Wij zijn uw consultant op het gebied van water voor de voedingsmiddelenindustrie. Wij hebben veel ervaring opgebouwd met het oplossen van de problemen die op kunnen treden bij de toepassing van water of stoom, toegepast als verwarmings- of koelmedium. Vragen? Wij helpen u graag!

Meer informatie aanvragen